Vloerverwarming Wassenaar

Vloerverwarming in Wassenaar is een slimme investering die u meer wooncomfort oplevert. Bovendien verhoogt het de waarde van uw woning en verlaagt het de energierekening. Bent u benieuwd hoe vloerverwarming leggen in zijn werk gaat? En wat het kost om uw woning van vloerverwarming te voorzien? Hieronder beantwoorden we al uw vragen over vloerverwarming in Wassenaar.

Wat is vloerverwarming nou eigenlijk?

Wat is vloerverwarming en hoe werkt het?

De naam zegt het eigenlijk al: vloerverwarming is een verwarming onder de vloer. De cv-ketel pompt het warme water door leidingen onder de vloer. De warmte stijgt op waardoor uw huis gelijkmatig opwarmt. Vloerverwarming is daarmee veel energiezuiniger dan radiatoren. U bespaart al snel 10-15% op de stookkosten!

Waarom u vloerverwarming laat aanleggen in Wassenaar

Voordelen vloerverwarming Wassenaar

Vloerverwarming in Wassenaar is een goede investering. Niet alleen voor uw wooncomfort en de waarde van uw woning, maar ook voor uw energierekening. 

De voordelen van vloerverwarming in Wassenaar:

 • Lagere energierekening omdat uw stookkosten dalen door vloerverwarming.
 • U heeft altijd warme voeten en de warmte stijgt op. Vloerverwarming in Wassenaar vergroot dus uw wooncomfort.
 • De waarde van uw woning stijgt.
  Radiatoren zijn overbodig. Hierdoor heeft u meer woonruimte.
  Vloerverwarming kan onder vrijwel ieder type vloer.
Aannemer-Wassenaar-aan-het-werk
Nadelen vloerverwarming ten opzichte van andere mogelijkheden

Nadelen vloerverwarming

Er kleven natuurlijk ook nadelen aan vloerverwarming:

 • Het duurt langer om uw huis te verwarmen.
 • De installatiekosten liggen hoger dan die van radiatoren.
 • Afhankelijk van het type vloerverwarming kan het zijn dat uw vloer iets verhoogd wordt.
Stappenplan verwijderen van draagmuur

Soorten vloerverwarming

Er bestaan verschillende type vloerverwarming. Hieronder sommen we de drie meest voorkomende voor u op. Bent u benieuwd welke soort vloerverwarming het meest geschikt is voor uw woning in Wassenaar of omgeving? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.
In nieuwbouwwoningen kiezen de meeste mensen voor een traditionele vloerverwarming. In oudere huizen wordt eerder gekozen voor een elektrische vloerverwarming of droogbouw.

Sloopwerkzaamheden
01.

Traditionele vloerverwarming

Bij een traditionele vloerverwarming wordt een leidingsysteem in de vloer gelegd. Bij een nieuwbouwwoning wordt dit daarna afgestort met de dekvloer. Wilt u dit type vloerverwarming laten aanleggen in een bestaande woning? Dan laat u leidingen frezen in uw vloer. Wist u dat u geen radiatoren meer nodig heeft bij een traditionele vloerverwarming?

02.

Elektrische vloerverwarming

Het aanleggen van traditionele vloerverwarming is een behoorlijke investering. Daarom kiezen veel mensen voor een elektrische vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming kunt u gebruiken als bijverwarming in ruimtes zoals uw keuken, badkamer of toilet. Een elektrische vloerverwarming warmt namelijk snel op. Het bestaat uit dunne matten die u bovenop uw dekvloer kunt aanleggen. Het vloeroppervlak wordt daardoor minimaal verhoogd. Voordeel is wel dat er niet gefreesd hoeft te worden in de dekvloer.

Na-de-verbouwing
Draagmuur-verwijderen-Wassenaar
03.

Droogbouw

Droogbouw is de beste optie wanneer u een zandcementvloer heeft en wordt vaak aangelegd bij oudere huizen. Er is namelijk geen beton of cement nodig. Het systeem kunt u eenvoudig laten installeren en is licht van gewicht.

U wilt vloerverwarming maar is uw vloer wel geschikt?

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Bij vloerverwarming is het belangrijk dat u voor de juiste vloer kiest. Een vloer die geschikt is voor vloerverwarming, maar het liefst ook een vloer die de warmte goed geleidt. Zo haalt u een zo hoog mogelijk rendement uit uw vloerverwarming in Wassenaar.

Deze vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming:

Betonvloer of gietvloer. Het is hierbij wel belangrijk dat u kiest voor een licht elastische vloer zoals PU (polyurethaan) of een troffelvloer. Cement en epoxy zijn minder geschikt, omdat deze minder elastisch zijn en er dan kans op scheuren ontstaat.

Houten vloer. Niet iedere houten vloer is geschikt. Kies bij voorkeur voor een dunne plank die u op de dekvloer verlijmd, zoals een lamelplank. Dan blijft er geen warmte hangen in de laag tussen de dekvloer en het hout. Eikenhout is doorgaans geschikter voor vloerverwarming dan beukenhout.

Laminaat. Het is belangrijk dat u het juiste type laminaat koopt. Er mag geen ondervloer onder zitten en het laminaat mag maximaal 8 mm dik zijn zodat er geen warmte verloren gaat. Tip: op de verpakking van laminaat staat het vloerverwarming logo meestal vermeld.

PVC. Een dunne vloerbedekking die warmte goed geleidt. Met PVC haalt u een hoog rendement uit uw vloerverwarming!
Tapijt. Ook tapijt is geschikt bij vloerverwarming. Het is slim om een antistatisch tapijt te kiezen. Laagpolig tapijt geleid warmte bovendien beter dan hoogpolig tapijt.

Keramische tegels. Dit is wellicht één van de beste opties. Keramische tegels geleiden warmte namelijk erg goed. Hiermee haalt u dus een hoog rendement uit uw vloerverwarming.

Vinyl. Ook vinyl kunt u prima combineren met vloerverwarming, maar let wel op dat u vinyl kiest dat hiertegen bestand is. Anders kunnen er bobbels ontstaan in uw vloer door de warmte.

Staat uw vloer er niet tussen, en twijfelt u of u vloerverwarming kunt laten aanleggen? Vraag ons vrijblijvend om meer informatie.

Waar kunt u het beste vloerverwarming laten plaatsen

In welke ruimte laat ik vloerverwarming plaatsen?

U kunt vloerverwarming leggen door uw hele woning. Vloerverwarming is namelijk een prima vervanger voor de standaard radiatoren. Dit is alleen een behoorlijke investering. Veel mensen kiezen er daarom voor om slechts in enkele ruimtes voorverwarming te leggen. Bijvoorbeeld de badkamer of keuken. De vloerverwarming dient dan als een soort “bijverwarming”. Het is aan te raden om in ieder geval vloerverwarming te laten leggen in uw woonkamer. Simpelweg omdat deze ruimte het meest gebruikt wordt.

Stappenplan vloerverwarming aanleggen

Hoe wij vloerverwarming in Wassenaar aanleggen

Bent u benieuwd hoe wij vloerverwarming in Wassenaar aanleggen? In principe zijn er drie opties. U kunt de vloerverwarming laten frezen in uw huidige vloer, u laat matten met noppen leggen of elektrische matten. 

In nieuwbouwwoningen is het de beste optie om de vloerverwarming meteen te laten verwerken in de nieuwe vloer. Bij bestaande woningen kunt u dus kiezen uit bovenstaande drie opties. 

Vloerverwarming frezen

Kiest u voor frezen, dan freest onze installateur sleuven in uw ondervloer van ongeveer 18 mm breed. Dit doet hij in een slakkenhuis patroon zodat de vloer gelijkmatig opwarmt. In de sleuven worden vervolgens soepele buizen geplaatst. Na het frezen wordt de vloer geëgaliseerd. 

Matten met noppen

Wilt u liever niet dat er in uw vloer gefreesd wordt? Dan werken we met noppenmatten. Deze matten zijn isolerend zodat er geen warmte naar de kelder gaat. Het is immers de bedoeling dat de warmte opstijgt. Bovenop de isolerende matten worden met noppen dezelfde soepele buizen geplaatst in een slakkenpatroon. Daarna gaat er een dekvloer van 3-6 cm overheen. Tot slot kunt u de vloer afwerken met een vloerbedekking naar keuze. 

Elektrische matten

Bovenstaande matten wegen nogal wat. In oudere woningen kan het voorkomen dat de vloer niet sterk genoeg is om dat gewicht te dragen, bijvoorbeeld bij cementvloeren. In dat geval kunt u nog kiezen voor elektrische matten. Deze matten zijn lichtgewicht en kunt u rechtstreeks op de vloer plaatsen en afwerken met een vloerbedekking naar keuze.

Het plaatsen van vloerverwarming in Wassenaar duurt doorgaans 1 werkdag. Houd er echter rekening mee dat u de vloer nog moet laten afwerken. Dit kunt u zelf doen, maar wij kunnen dit ook voor u doen tegen een aantrekkelijk tarief. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

Let op: laat u vloerverwarming leggen in uw bestaande woning in Wassenaar of omstreken? Dan kan het voorkomen dat de cv-ketel niet voldoende vermogen heeft. Onze installateur kan u hierover informeren. De vuistregel is in principe dat vloerverwarming 50-100 Watt per m2 nodig heeft.

Waar kunt u het beste vloerverwarming laten plaatsen

In welke ruimte laat ik vloerverwarming plaatsen?

U kunt vloerverwarming leggen door uw hele woning. Vloerverwarming is namelijk een prima vervanger voor de standaard radiatoren. Dit is alleen een behoorlijke investering. Veel mensen kiezen er daarom voor om slechts in enkele ruimtes voorverwarming te leggen. Bijvoorbeeld de badkamer of keuken. De vloerverwarming dient dan als een soort “bijverwarming”. Het is aan te raden om in ieder geval vloerverwarming te laten leggen in uw woonkamer. Simpelweg omdat deze ruimte het meest gebruikt wordt.

Wij raden u aan om deze klus uit te besteden

Vloerverwarming zelf aanleggen of uitbesteden?

Wij raden u aan om vloerverwarming altijd te laten leggen door een vakman. Voor ons is vloerverwarming leggen dagelijkse kost waardoor we snel en vakkundig te werk gaan. Bovendien kunt u rekenen op een goede garantie. Mocht er in de loop der tijd iets mis zijn of een lekkage ontstaan, kunnen wij dat kosteloos voor u repareren. Wanneer u uw vloerverwarming zelf legt, heeft u geen garanties.

Kies voor aannemersbedrijf Wassenaar

Beste vloerverwarming installateur in Wassenaar

Aannemer-Wassenaar-aan-het-werk

Bent u op zoek naar een betrouwbare en vakkundige partij om uw vloerverwarming te laten leggen in uw woning in Wassenaar? Bij ons bent u aan het juiste adres. Al decennialang leggen wij vloerverwarmingen in uw regio! U kunt bij ons rekenen op maatwerk en een goede service. Onze vakmannen gaan bovendien uitsluitend op pad met de beste materialen en goede machines. Daarnaast beschikken wij over alle benodigde certificaten om de werkzaamheden te mogen uitvoeren.

Wat zijn de kosten voor het aan laten leggen voor vloerverwarming?

Kosten vloerverwarming in Wassenaar

Bent u op zoek naar een bedrijf die uw vloerverwarming in Wassenaar kan installeren? En bent u benieuwd wat het u gaat kosten?
De exacte kosten voor het leggen van vloerverwarming in uw woning in Wassenaar is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Welk type vloerverwarming kiest u?
 • Hoeveel m2 moet worden voorzien van vloerverwarming?
 • Wilt u dat wij de vloerverwarming frezen of werkt u liever met matten?

In onderstaande tabel sommen we de gemiddelde kosten voor vloerverwarming in Blaricum voor u op.

Totaal aantal m²Gemiddelde totale kosten*Gemiddelde kosten vloerverwarming per m²* (incl. btw)
Tot 10 m²€ 750,- tot € 825,-€ 75,- tot € 82,50
Tot 20 m²€ 850,- tot € 915,-€ 42,- tot € 46,50
Tot 30 m²€ 950,- tot € 1.025,-€ 31,50,- tot € 34,-
Tot 40 m²€ 1.100,- tot € 1.140,-€ 27,50,- tot € 28,50
Tot 50 m²€ 1.200,- tot €1.260,-€ 24,- tot € 25,50
Tot 60 m²€ 1.400,- tot € 1.525,-€ 23,50,- tot € 25,50
Tot 70 m²€ 1.550,- tot € 1.705,-€ 22,- tot € 24,50
Tot 80 m²€ 1.700,- tot € 1.865,-€ 21,- tot € 23,50
Vragen? Aarzel niet om deze te stellen

Offerte aanvragen vloerverwarming

Benieuwd wat de kosten zijn om vloerverwarming te laten leggen in uw woning in Wassenaar of omgeving? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Vrijblijvende offerte

Offerte aanvragen