Draagmuur verwijderen Wassenaar

Heeft u een nieuwe woning gekocht in Wassenaar of gaat u verbouwen? Wilt u een open leefruimte creëren of een kamer vergroten? Dan kan het voorkomen dat een draagmuur verwijderd moet worden. Een draagmuur verwijderen kunt u het beste laten doen door een gespecialiseerd bedrijf omdat deze muur onderdeel is van de constructie van uw woning.

Bent u op zoek naar een professional die uw draagmuur kan verwijderen in Wassenaar of omstreken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Hieronder leest u precies hoe u een draagmuur kunt herkennen, hoe wij te werk gaan bij het verwijderen van een draagmuur en wat de kosten zijn.

Wat is een draagmuur nou precies? Wij leggen het u uit!

Wat is een draagmuur en waarom deze verwijderen?

Een draagmuur is een muur in uw woning of pand met een dragende functie. Een draagmuur is dus onderdeel van de constructie van het gebouw. Er rusten muren, vloeren en misschien wel een dak op.

Wanneer u een draagmuur verwijdert, is het dan ook essentieel om stalen balken te plaatsen die de draagfunctie overnemen. Doet u dat niet? Dan kan de constructie van uw woning instabiel worden en zelfs instorten. Niet alle muren in uw woning zijn draagmuren. Sommige muren worden later geplaatst en kunnen eenvoudig gesloopt worden.

Twijfelt u of de muur die u wilt slopen een draagmuur is? Hieronder leggen we uit hoe u een draagmuur kunt herkennen.

Hoe herkent u een draagmuur?

Draagmuur herkennen

Wilt u een muur slopen en twijfelt u of het een draagmuur betreft? Er zijn verschillende manier waarop u een draagmuur kunt herkennen.

Controleer de bouwtekening: op de bouwtekening van uw woning staat aangegeven welke muren draagmuren zijn. 

De dikte van de muur: aan de dikte van de muur kunt u vaak zien of een muur dragend is. Is de muur dikker dan 10 cm? Dan is het hoogstwaarschijnlijk een draagmuur. Is de muur smaller dan 10 centimeter? Dan is het geen draagmuur.

Volg de muur: U kunt tevens de muur ‘volgen’. Bent u op zolder en ziet u dat er balken of andere muren rusten op de muur? Dan is het een dragende muur. Hetzelfde geldt als de muur doorloopt in de kruipruimte. 

Klop op de muur: een dragende muur kunt u herkennen aan een massief geluid wanneer u op de muur klopt. Hoort u een hol geluid? Dan kunt u ervan uitgaan dat het geen draagmuur is. 

Bij twijfel of de muur een draagmuur is: schakel altijd een professional in!

Aannemer-Wassenaar-aan-het-werk
Er zijn meerdere redenen om een draagmuur te verwijderen

Waarom een draagmuur verwijderen?

Als een draagmuur zo belangrijk is voor de constructie van de woning; waarom zou ik hem dan laten verwijderen, vraagt u zich wellicht af. Hieronder sommen we de meest voorkomende redenen op om een draagmuur te laten verwijderen:

  • Een open leefruimte creëren. Denk aan het slopen van de muur tussen de woonkamer en keuken waardoor u een open leefkeuken creëert.
  • Twee slaapkamers doorbreken. Bijvoorbeeld wanneer uw kinderen het huis uit zijn en u van kleinere kamers één grote kamer wilt maken.
  • Eén grote zolder maken. In oudere woningen bestaat de zolder vaak uit twee gedeelten. Door de muur te slopen, creëert u een grote zolder.

Wilt u een draagmuur laten verwijderen in Wassenaar? Wij klaren de klus binnen een dag!

Laat uw draagmuur in Wassenaar verwijderen door een professioneel bedrijf

Draagmuur in Wassenaar verwijderen

Wilt u een draagmuur laten verwijderen in Wassenaar of omstreken? Wij verwijderen al bijna 30 jaar draagmuren in o.a. Blaricum, Naarden, Laren en Huizen. Draagmuren verwijderen is voor ons dagelijkse kost, en wij gaan geen uitdaging uit de weg! Wij hebben alle certificaten om uw draagmuur in Wassenaar vakkundig te verwijderen. Ook beschikken we over ervaren vakmensen en de beste materialen en machines.

Stappenplan verwijderen van draagmuur

Hoe wij draagmuren verwijderen

Het belangrijkst voordat we een draagmuur slopen is de voorbereiding. Voordat we een draagmuur kunnen slopen moet de draagkracht namelijk opgevangen worden door een draagconstructie van balken. Hieronder leggen we beknopt uit hoe wij draagmuren verwijderen.

Sloopwerkzaamheden
01.

Voorbereiding

Het verwijderen van een draagmuur begint met een goede voorbereiding. We brengen nauwkeurig in kaart wat er precies gesloopt moet worden. Mag de hele muur eruit, of slechts een gedeelte? Met welk doel wordt de muur gesloopt? Op deze manier kunnen we tevens een zo precies mogelijke offerte voor u maken.

02.

Vergunning aanvragen

In de Wabo (Wet Algemene Bepaling Omgevingsrecht) is opgenomen dat u een vergunning moet aanvragen wanneer u constructieve aanpassingen doet aan uw woning. Het verwijderen van een draagmuur valt daaronder. Bij het aanvragen van deze omgevingsvergunning heeft u tevens een constructieberekening nodig. Deze berekening laat zien dat uw project aan alle veiligheidseisen voldoet. Wij kunnen desgewenst een constructieberekening voor u maken.

Achtergrond-Aannemer-Blaricum
Draagmuur-verwijderen-Wassenaar
03.

Stempels (stalen balken) plaatsen

Stempels zijn verticale stalen balken die de draagfunctie van de draagmuur overnemen tijdens de sloop. Omdat dit heel precies moet gebeuren, maken wij vooraf een stempelplan waar de balken moeten komen.

04.

Vergunning aanvragen

De sloop van uw draagmuur kan beginnen. We plaatsen een stalen constructie om de draagfunctie van de muur permanent over te nemen en starten met het verwijderen van de muur.

Balken plaatsen draagmuur verwijderen
U kunt ook een draagmuur gedeeltelijk verwijderen. Hoe zit dat?

Draagmuur Wassenaar gedeeltelijk verwijderen

Wilt u niet dat de hele muur verwijderd wordt, maar dat er een doorloop ontstaat? Dan hoeven wij slechts een deel van de draagmuur te verwijderen. Ook hiervoor is een constructieberekening nodig. Meestal is het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur gecompliceerder dan het volledig verwijderen. Er moet immers heel nauwkeurig worden berekend welke delen gesloopt kunnen worden en hoe de belasting is op de overgebleven delen van de muur. Wilt u uw muur in Wassenaar gedeeltelijk laten verwijderen? Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Wat kost het verwijderen van een draagmuur?

Kosten draagmuur verwijderen Wassenaar

Bent u op zoek naar een bedrijf die uw draagmuur kan verwijderen in Wassenaar? En bent u benieuwd wat het u gaat kosten? 

Het verwijderen van een draagmuur bestaat uit verschillende werkzaamheden. De exacte kosten voor het verwijderen van een draagmuur zijn afhankelijk van een aantal factoren. Wilt u wel of geen constructieberekening door ons laten maken? Wilt u de gehele draagmuur laten verwijderen of een gedeelte van de muur? Ook de vervangende draagconstructie draagt bij aan de kosten. Gemiddeld kost het slopen van een draagmuur van
3 meter € 2800,-.

Vragen? Aarzel niet om deze te stellen

Offerte aanvragen draagmuur verwijderen

Benieuwd wat de kosten zijn om uw draagmuur in Wassenaar te laten verwijderen door ons? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Vrijblijvende offerte

Offerte aanvragen